Suunniteltaessa tulishowta sisätilaan tulee huomioida seuraavat tekijät:

 • Ilmastointi / savunmuodostus:

  Ei tulta ilman savua. Tilan ilmastointi on olennainen tekijä tuliesityksen kokoa suunniteltaessa. Esimerkiksi useimmissa ravintolatiloissa on riittävä ilmastointi lyhyelle (n. 10min) esitykselle.

 • Lavan koko ja korkeus:

  Poltteen tuliesitys on suunniteltu tilaan, jonka koko on vähintään 10m x 10m x 6m (leveys x syvyys x korkeus), mutta on sovitettavissa myös pienempiin tiloihin. Pienimmillään tulishow koostuu intiimistä tulennielentäsoolosta, jota yleisö pääsee ihailemaan aivan lähietäisyydeltä (tilavaatimus: 2m x 2m x 2,5m).

 • Ympäröivät materiaalit, tekstiilit ja koristeet:

  Esitystilassa tai sen välittömässä läheisyydessä ei saa olla herkästi syttyviä materiaaleja tai koristeita. Valtaosa julkisissa tiloissa olevista huonekaluista ja materiaaleista onkin valmiiksi palosuojattuja. Erityistä huomiota on kuitenkin kiinnitettävä mm. pölyä kerääviin kattorakenteisiin.

 • Palohälytysjärjestelmä:

  Monet palohälytysjärjestelmät reagoivat hyvin herkästi savuun, jolloin järjestelmä on hyvä kytkeä pois esityksen ajaksi. Poiskytkentä ei yleensä muodosta ongelmaa, mutta siitä on sovittava erikseen järjestelmästä vastaavan henkilön kanssa. Ainakin lavan välittömässä läheisyydessä olevat ilmaisimet on syytä kytkeä pois vahinkohälytysten välttämiseksi.

 • Palotarkastus:

  Sisätiloissa tulishow vaatii aina ylimääräisen palotarkastuksen, jossa esityksen sisältö ja siihen liittyvä paloturvallisuus käydään läpi palotarkastajan kanssa. Palotarkastaja arvioi esityssuunnitelman ja antaa tarvittaessa ohjeita sen toteutuksesta.